Grundare och VD hos GOveteran - Michael Strauss
Grundare och VD – Michael Strauss

GOveteran är Sveriges första veteranbemanningsföretag grundat 2005. Ingen har längre erfarenhet än GOveteran att överträffa dina förväntningar som kund.

”GO” i GOveteran kommer från det asiatiskt brädspelet GO från 500 f. Kr som är det äldsta spelet i världen som fortfarande spelas på samma sätt. En ”veteran” är en erfaren yrkesman eller yrkeskvinna.

Michael Strauss grundade GOveteran och är utbildad civilekonom, och hamnade i bemanningsbranschen när den blev laglig i mitten på 1990-talet. Han blev inspirerad av en arbetskamrat som fick idén redan i slutet på 1980-talet. Michael har också egen erfarenhet av åldersdiskriminering:

– Jag skulle byta jobb i 40-årsåldern. Plötsligt blev anställningsintervjun avbruten eftersom jag inte hade riktigt rätt profil, så de ville spara min och deras tid. När jag ringde tillbaks för att få en förklaring sade de ordagrant: ”Nej, vi har valt att gå vidare med en annan, yngre sökande.”– Jag blev lite förvånad, sur och arg, och började höra efter med folk i min omgivning, och det visade sig att många hade samma erfarenhet. Bemanning gifte sig kompetens, erfarenhet och rutin och pang så föddes GOveteran.